«Αν όλοι οι πάγοι λιώσουν». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του «National Geographic» που παρουσιάζει τη Γη στην περίπτωση που λιώσουν όλοι οι πάγοι.
Το περιοδικό αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχθεί η Ευρώπη, εάν το επίπεδο της θάλασσας ξεπεράσει τα 216 πόδια.
Πόλεις όπως το Λονδίνο και η Βενετία θα αποτελούν παρελθόν. Η Ολλανδία θα παραδοθεί στη θάλασσα και το μεγαλύτερο κομμάτι της Δανίας δεν θα υπάρχει πια.
Τι γίνεται, όμως, με την Ελλάδα;
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα εξαφανιστούν όλα τα παράλια, ενώ οι περιοχές που θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα θα είναι η Αττική, η Δυτική Πελοπόννησος, η Στερεά, η Χαλκιδική και όλα τα νησιά.
Στη Βόρεια Αμερική, ο Κόλπος του Μεξικού και η Φλόριντα θα εξαφανιστούν από τον χάρτη, ενώ σχεδόν όλα τα παράλια θα παραδοθούν στη θάλασσα.
Στη Λατινική Αμερική πρόβλημα θα έχουν το Μπουένος Άιρες, η ακτή της Ουρουγουάης και το μεγαλύτερο μέρος της Παραγουάης.
Η Αφρική θα είναι η ήπειρος με τα λιγότερα προβλήματα, ωστόσο η ζέστη θα είναι τόσο μεγάλη, που η ζωή θα είναι ανυπόφορη. Στην Αίγυπτο, το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια θα πλημμυρίσουν από τη Μεσόγειο.
Στην Ασία, τεράστιες εκτάσεις όπου ζουν σήμερα 600 εκατομμύρια Κινέζοι θα πλημμυρίσουν, όπως και ολόκληρο το Μπανγκλαντές (με τους 160 εκατομμύρια κατοίκους) και οι ακτές της Ινδίας.
Η ήπειρος της Αυστραλίας θα χάσει τη στενή παράκτια γραμμή, όπου σήμερα ζουν τέσσερις στους πέντε Αυστραλούς.
Η Ανταρκτική θα χάσει το μεγαλύτερό της κομμάτι. Η ήπειρος που φιλοξενεί τα 4/5 του πάγου της Γης παραδίδεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
ΠΗΓΗ: ZOUGLA.GR
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου