Αυτο video: Η έκρηξη πυραύλου της NASA καταγράφηκε από επιβάτη αεροπλάνου!
Έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του, ο πύραυλος της NASA Antares, που μετέφερε μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξερράγη. Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε από επιβάτη αεροπλάνου!
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και μεταδόθηκαν live από το κανάλι της NASA. Ο πύραυλος που θα μετέφερε το διαστημικό σκάφος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξερράγη, άγνωστο ακόμη γιατί, μόλις έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του.Ξαφνικά, ο ουρανός πάνω από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια φωτίστηκε από την ισχυρότατη έκρηξη. Ήταν τέτοια η ισχύ της που όλα καταγράφηκαν από επιβάτη αεροπλάνο που έτυχε τη στιγμή της έκρηξης να πετά κοντά από το σημείο.
Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 18:22 (τοπική ώρα) και 6 δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε έκρηξη πιθανόν στους κινητήρες του. Όλα έγιναν... live και στις εικόνες που μεταδόθηκαν φαίνεται ο πύραυλος να πέφτει μαζί με το σκάφος στην εξέδρα εκτόξευσης, οπότε και σημειώθηκε μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ
Τη διαχείριση του πυραύλου Antares είχε η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences.
«Η NASA και η Orbital Sciences συγκεντρώνουν δεδομένα σχετικά με το σφάλμα που προέκυψε στο Orbital RS-3, έξι δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της NASA.
Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».
Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 2,2 τόνους τροφίμων, υλικού για πειράματα και εξοπλισμό.
Σε ανακοίνωσή της η NASA αναφέρει ότι ο πύραυλος «εκτοξεύτηκε με σκοπό να ξεκινήσει την αποστολή ανεφοδιασμού στον Δ.Δ.Σ. ωστόσο υπέστη κάποια καταστροφική ανωμαλία λίγο μετά την απογείωσή του στις 18:22», σημειώνοντας ότι το προσωπικό της Orbital Sciences «δεν εντόπισε οποιεσδήποτε ανησυχητικές ενδείξεις» πριν από την εκτόξευση.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: NASA TV
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου