Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

NASA: ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ H ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ



Ένας επιστήμονας της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA, αποκάλυψε σήμερα πως οι σημαίες που είχαν υψωθεί στη Σελήνη πριν από σαράντα χρόνια από Αμερικανούς αστροναύτες βρίσκονται όλες στη θέση τους, εκτός από μία.

Είναι αυτή που είχαν τοποθετήσει ο Μπαζ Όλντριν και ο Νιλ Άρμστρονγκ, οι αστροναύτες της πρώτης αμερικανικής αποστολής στο φεγγάρι, το 1969.

Ο Μαρκ Ρόμπινσον έπειτα από μια ανάλυση των δεδομένων που έλαβε από μια κάμερα του δορυφόρου LROC που έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τη σελήνη έγραψε ένα άρθρο που αναφέρει τις λεπτομέρειες της ανακάλυψης αυτής.

«Με βάση τις εικόνες του LROC είναι βέβαιο ότι οι αμερικανικές σημαίες είναι ακόμη όρθιες και ρίχνουν σκιά στα σημεία προσελήνωσης, εκτός από αυτήν του Apollo 11. Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν είχε πει ότι η σημαία έπεσε στο έδαφος της σελήνης από τα αέρια που προκάλεσαν οι κινητήρες του Apollo 11 κατά την αποσελήνωση. Φαίνεται ότι είχε δίκιο!" γράφει ο Ρόμπινσον.

Από το 1969 μέχρι και το 1972 οι αμερικανικές αποστολές στη Σελήνη διαδέχονταν η μία την άλλη με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο φεγγάρι ήδη έξι σημαίες.

«Προσωπικά ξαφνιάστηκα αρκετά που οι σημαίες σώθηκαν από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις ακραίες θερμοκρασίες της σελήνης. Αλλά πώς να μοιάζουν σήμερα; Τα χρώματα μάλλον θα έχουν ξεβάψει», καταλήγει ο Ρόμπινσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου