Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

4η Παγκρήτια συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων στη Σητεία‏

Ο Σ.Φ.Α.Κ. διοργανώνει την 4η Παγκρήτια Συνάντηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων η οποία θα γίνει και φέτος στην αγαπημένη μας Σητεία.
Από την Παρασκευή 12 μέχρι την...
Κυριακή 14 Ιουλίου δεκάδες ερασιτέχνες αστρονόμοι και λάτρεις του νυχτερινού ουρανού θα βρεθούν στην Σητεία για να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και τον πολύ σκοτεινό ουρανό της Σητείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Γραμματικάκη, Μουσική βραδιά για τα αστέρια και τον νυχτερινό ουρανό από την Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και τον Γιώργο Λουτσέτη, παρουσιάσεις ερασιτεχνών αστρονόμων, έκθεση αστροφωτογραφίας του Χρήστου Κοτσαύτη, νυχτερινές παρατηρήσεις του ουρανού, ηλιακή παρατήρηση κ.α.

4η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ
12-13-14 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12/7: Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Σητείας: εκδήλωση λόγου και μουσικής.
Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Γραμματικάκης "Ένας αστρολάβος του ουρανού και της Ζωής". Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν μέλη του Θεάτρου της Σητείας.
Μουσική βραδιά για τα αστέρια και τον νυχτερινό ουρανό με τη Φιόρη -Αναστασία Μεταλληνού και τον πιανίστα Γιώργο Λουτσέτη.
Παρατήρηση με τηλεσκόπια στον προαύλιο χώρο(ανοικτή στο κοινό), ώρα: 21.00, είσοδος ελεύθερη.

13/7: Τεχνοχώρος Δήμου Σητείας, ομιλίες από τη Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού: «Από τη Μουσική των Σφαιρών στη Σύγχρονη Αστρονομία», τον Σωτηρόπουλο Χρήστο: «Eξωπλανήτες», Κοτσάφτη Χρήστο: "Αστροφωτογραφίες".
Ώρα: 10.30 π.μ., είσοδος ελεύθερη.

14/7: Ηλιακή παρατήρηση στην κεντρική πλατεία Ώρα: 11πμ

Από 13/7 έως 16/7 τον Τεχνοχώρο του Δήμου Σητείας θα λειτουργήσει έκθεση αστροφωτογραφίας του Κοτσάφτη Χρήστου και προβολές βίντεο αστρονομικού περιεχομένου. Είσοδος ελεύθερη.

Μέγας χορηγός: Πλανητάριο Θεσσαλονίκης "Νόησις"
Συνδιοργανωτές: ΣΦΑΚ, Δήμος Σητείας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου