Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Ινδία: Αναβλήθηκε εκτόξευση της διαστημικής αποστολής στον Άρη

Ινδία: Αναβλήθηκε εκτόξευση της διαστημικής αποστολής στον Άρη


Ο Ινδικός Οργανισμός Έρευνας του Διαστήματος (ISRO) ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για τις 28 Οκτωβρίου εκτόξευση της πρώτης της διαστημικής αποστολής στον Άρη αναβάλλεται για μια εβδομάδα.

Αιτία της αναβολής είναι οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Ειρηνικό Ωκεανό και δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της εκτόξευσης της μη επανδρωμένης αποστολής.

Στόχος της ινδικής αποστολής του σκάφους Mangalyaan είναι η δοκιμή της διαστημικής τεχνολογίας που έχει αναπτύξει η χώρα.

Παράλληλα, η Ινδία επιδιώκει να συλλέξει επιστημονικές πληροφορίες για την ατμόσφαιρα και την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη». Βάση προγράμματος, το Mangalyaan θα περάσει 25 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη προτού φτάσει στον ΄Αρη.

Υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε θέση, γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη», το Σεπτέμβριο του 2014. Σε περίπτωση που τελικώς πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εκτόξευση του Mangalyaan, o ISRO θα γίνει ο τέταρτος οργανισμός διαστήματος που θα καταφέρει να στείλει ένα σκάφος στον ΄Αρη μετά την ESA, τη NASA και τη ρωσική διαστημική υπηρεσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου