Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Επιτυχημένος o δεύτερος διαστημικός περίπατος μελών του Αtlantis

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009, 03:39



Δύο αστροναύτες-μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Atlantis ολοκλήρωσαν το δεύτερο διαστημικό περίπατο της αποστολής τους, παρόλο που ο περίπατος ξεκίνησε με καθυστέρηση.
Oι αστροναύτες, Michael Foreman και Ranti Bresnick, είχαν χρόνο όχι μόνο για να εκτελέσουν την αποστολή τους με απόλυτη επιτυχία, αλλά στις έξι ώρες και οκτώ λεπτά που έμειναν έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είχαν χρόνο να κοιτάξουν και άλλες δουλειές.
Ο ένας εκ των δύο αστροναυτών, συγκεκριμένα ο Bresnick στη διάρκεια του περιπάτου στο διάστημα είχε κάθε λόγο να είναι κάπως νευρικός.
O λόγος; Το μυαλό του ήταν στη σύζυγό του, Rebecca, που από ώρα σε ώρα είναι έτοιμη να γεννήσει το πρώτο βιολογικό παιδί τους.
Ο Μπρέσνικ και η σύζυγός του πίστευαν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν βιολογικό παιδί, υιοθέτησαν ένα αγοράκι - που σήμερα είναι τριών χρόνων - και λίγο καιρό μετά την υιοθεσία η Rebecca έμεινε έγκυος.
Την ώρα που εκείνη ετοιμαζόταν να γεννήσει, ο σύζυγος της βρισκόταν στο διάστημα. Ο περίπατος των δύο αστροναυτών καθυστέρησε πάνω από μία ώρα, διότι ήχησε ο συναγερμός στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προειδοποιώντας για μείωση της πίεσης.
Αυτό είχε ως συνέπεια να σταματήσει αυτόματα η λειτουργία του κλιματιστικού συστήματος, με συνέπεια να ηχήσει στη συνέχεια συναγερμός για φωτιά.
Παρόλο που αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τους αστροναύτες και ο αρχικός συναγερμός ενεργοποιήθηκε κατά λάθος, ο προγραμματισμένος διαστημικός περίπατος καθυστέρησε για μία ώρα.
Ο Foreman και ο Bresnick τοποθέτησαν μια νέα κεραία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μία συσκευή που θα διευκολύνει τον εφοδιασμό του σταθμού στο μέλλον και ένα εξάρτημα που μετρά τα ηλεκτρικά φορτία στο σταθμό.
Οι αστροναύτες έχουν προγραμματίσει άλλον ένα διαστημικό περίπατο τη Δευτέρα και την Τρίτη το Ατλαντίς θα αποσπασθεί από το διαστημικό σταθμό και θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου