Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τελευταία αποστολή για το Discovery

Την τελευταία του αποστολή στο διάστημα πραγματοποιεί το διαστημικό λεωφορείο Discovery το οποίο θα επιστρέψει στη Γη την Τετάρτη αφού πρώτα ξεφορτώσει τον εξοπλισμό του στο διεθνή διαστημικό σταθμό. Με αφορμή την ιστορική αυτή στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη το πλήρωμα σε μακρά τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί τους.
Η ΝΑΣΑ την Πέμπτη προσέθεσε μία ακόμα μέρα στο διαστημικό ταξίδι του Discovery, για να δώσει το χρόνο στο πλήρωμα του σκάφους, να ξεφορτώσει τις προμήθειες που μετέφερε στο ευρισκόμενο σε τροχιά, διαστημικό εργαστήριο.

Έτσι τώρα το Ντισκάβερι πρόκειται να προσγειωθεί στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα την Τετάρτη μετά από αποστολή 15 ημερών στο Διάστημα. Ωστόσο απομένουν δύο ακόμα πτήσεις των άλλων δύο διαστημικών λεωφορείων, μέσα στη χρονιά, μέχρι να αποσυρθεί για πάντα ο στόλος των 3 διαστημικών λεωφορείων.

"Πρέπει να αισθάνεσαι ιδιαίτερη τιμή που είσαι ο τελευταίος κυβερνήτης του Discovery", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στον Στιβ Λίντσεϊ και τα 6 μέλη του πληρώματος αλλά και στους 6 διεθνείς αστροναύτες που ζουν εντός του Διαστημικού Σταθμού και είχαν συγκεντρωθεί για την τηλεφωνική συνομιλία.

Ανάμεσα στον εξοπλισμό που μεταφέρει το διαστημικό λεωφορείο είναι και ένα ανθρωποειδές ρομπότ, γνωστό ως Ρομποναύτης 2 (R2).

Ο Ομπάμα αστειευόμενος ρώτησε το πλήρωμα αν εκμεταλλεύθηκαν το ανθρωποειδές μηχάνημα βάζοντάς το να κάνει τις αγγαρείες στο σταθμό και τους προέτρεψε να το ξεπακετάρουν, λέγοντας πως " είναι αδικία για τον τύπο να έχει κάνει τόσο ταξίδι και να μην έχει βγεί από το πακέτο του ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου