Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Επιτυχής η εκτόξευση του Σογιούζ

 

Χωρίς κανένα πρόβλημα εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονουρ στο Καζακστάν το Soyuz -FG (Σογιούζ) μεταφέροντας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) ένα Αμερικανό και δύο Ρώσους αστροναύτες.
 

Ο πύραυλος Soyuz-FG, μεταφέρει τον αμερικανό Νταν Μπέρμπανκ και τους ρώσους Αντον Σκαπλέροφ και Ανατόλι Ιβανίσιν και οι τρεις αστροναύτες θα προστεθούν στο υπάρχον δυναμικό του ΔΔΣ, τον αμερικανό Μάικ Φόσαμ, τον ιάπωνα Σατόσι Φουρουκάουα και τον ρώσο Σεργκέι Βολκόφ.
Η Ρωσία καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του διαστημικού της προγράμματος προσπαθώντας παράλληλα να ανακάμψει από μια σειρά αποτυχιών, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής της περασμένης Τετάρτης στον Αρη, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε πύραυλος Soyuz.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου συνετρίβη μη επανδρωμένος πύραυλος Soyuz, ο οποίος μετέφερε προμήθειες για τον ΔΔΣ, με αποτέλεσμα να προκληθεί καθυστέρηση δύο μηνών για τις επανδρωμένες πτήσεις προς τον σταθμό ώστε οι ρώσοι τεχνικοί να πραγματοποιήσουν ελέγχους ασφαλείας στον ρωσικό στόλο των Soyuz.
Σημειώνεται ότι έπειτα και από την απόσυρση του αμερικανικού διαστημικού σκάφους τον Ιούλιο, οι ρωσικοί Soyuz είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς πληρώματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου