Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ)
Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος τον οποίο εκτόξευσε την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις.

«Ο δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά από έναν πύραυλο Unha-3, κινείται κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Μιν-Σέοκ.

«Δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος της αποστολής που έχει ο δορυφόρος αυτός. Χρειάζονται περίπου δυο εβδομάδες για να πούμε με βεβαιότητα εάν πράγματι ένας δορυφόρος λειτουργεί. Για την ώρα λειτουργεί κανονικά» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη και κεκλεισμένων των θυρών καταδίκασε την εκτόξευση του δορυφόρου εκφράζοντας ανησυχία γι΄αυτό που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «τεχνολογική πρόοδο».

Η διεθνής κοινότητα «βλέπει» πίσω από τις ανακοινώσεις της Βόρειας Κορέας συγκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Τα μέλη του ΣΑ καταδικάζουν την εκτόξευση αυτή, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση των αποφάσεων 1718 και 1874 του Συμβουλίου. Τα μέλη του ΣΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την κατάλληλη απάντηση» δήλωσε ο Μαροκινός πρεσβευτής Μοχάμεντ Λουλίσκι, ο οποίος προεδρεύει αυτό τον μήνα στο όργανο του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου