Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε το ταξίδι του Soyuz για τον διαστημικό σταθμό

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz εκτοξεύτηκε σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στις στέπες του Καζακστάν, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μεταφέροντας τρεις αστροναύτες.

Ο Ρώσος Ρόμαν Ρομανένκο, ο Αμερικανός Τόμας Μάρσμπερν και ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ είναι οι τρεις επιβάτες του Soyuz TMA-07M.





Το διαστημικό όχημα τέθηκε σε τροχιά περίπου δέκα λεπτά αργότερα. Η πρόσδεσή του με τον ISS έχει προγραμματιστεί για αύριο (Πέμπτη), στις 16:12 ώρα Ελλάδας.

Οι τρεις αστροναύτες, που έχουν όλοι συμμετάσχει σε διαστημικές πτήσεις, θα συναντηθούν στον ISS και τους Ρώσους Όλεγκ Νοβίτσκι και Γιεβγκένι Τερέλκιν, καθώς και με τον Αμερικανό Κέβιν Φορντ που έφθασαν εκεί στις 25 Οκτωβρίου.





Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, οι αστροναύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πενήντα επιστημονικά πειράματα, κυρίως για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και σεισμών.

Αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη το Μάιο του 2013, ενώ οι άλλοι τρεις αστροναύτες που ήδη βρίσκονται στον ISS θα επιστρέψουν τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της NASA.

Από το 2009, έξι αστροναύτες παραμένουν μόνιμα στον ISS, του οποίου η δυνατότητα (φιλοξενίας) περιοριζόταν προηγουμένως σε τρία μόνο πρόσωπα.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου