Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Επιτυχής πτήση του διαστημοπλοίου της Virgin

Την πρώτη του επιτυχή πτήση πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια πραγματοποίησε το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic, Enterprise, το οποίο στο μέλλον θα πραγματοποιεί υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής.
Το διαστημόπλοιο μεταφέρθηκε συνδεδεμένο με ένα μητρικό αεροπλάνο σε ύψος 13,700 μέτρων όπου στη και αφέθηκε να πετάξει επί 25 λεπτά παρουσία του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

"Ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή απ' όταν ξεκίνησε το σχέδιο αυτό το 2004" δήλωσε ο επιχειρηματίας όταν το είδε να προσγειώνεται επιτυχώς.

Η εταιρεία Virgin Galactic σκοπεύει να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει την εμπειρία ενός ταξιδιού σε μηδενική βαρύτητα και έχει ήδη λάβει προκαταβολές από 370 πελάτες. Το εισιτήριο εκτιμάται ότι θα κοστίζει 200.000 δολάρια.

Το Enterprise θα απογειώνεται συνδεδεμένο στο μητρικό αεροσκάφος και στη συνέχεια θα απελευθερώνεται σε ύψος 16 χιλιομέτρων όπου και θα πυροδοτεί τους πυραυλοκίνητους κινητήρες του και θα ανεβαίνει κατακόρυφα σε ύψος 100 χιλιομέτρων φτάνοντας στο διάστημα όπου οι επιβάτες θα μπορούν να βιώσουν την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου