Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Έχασε τον δορυφόρο W3B που εκτόξευσε στο διάστημα η Γαλλία

Η Γαλλία έχασε τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο W3B, μόλις αυτός τέθηκε σε τροχιά με την εκτόξευση του πυραύλου Ariane 5, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Eutelsat, σήμερα Παρασκευή.
"Η εταιρεία 'Eutelsat Επικοινωνίες' ανακοινώνει την απώλεια του δορυφόρου W3B, εξαιτίας μίας δυσλειτουργίας που παρατηρήθηκε στο σύστημα προώθησης του δορυφόρου, μετά την εκτόξευσή του από τον πύραυλο Ariane 5", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Eutelsat , η πρώτη ευρωπαϊκή δορυφορική ομάδα, υποστηρίζεται κατά τουλάχιστον 25% από το γαλλικό κράτος και εδρεύει στο Παρίσι.

Η Arianespace είχε ανακοινώσει χθες Πέμπτη ότι οι δύο τηλεοπτικοί δορυφόροι W3B της εταιρίας Eutelsat και ο BSAT-3b της ιαπωνικής εταιρίας "Broadcasting Satellite System Corporation", τέθηκαν επιτυχώς σε τροχιά, έπειτα από την εκτόξευση του ευρωπαϊκού πυραύλου Ariane 5, της τέταρτης μέσα στο 2010.

Με συνολική μάζα 5,37 τόνων κατά την εκτόξευση, ο δορυφόρος W3B, προοριζόταν για την ενίσχυση της ψηφιακής τηλεόρασης της κεντρικής Ευρώπης και των νησιών του Ινδικού ωκεανού καθώς και για την ενίσχυση των ψηφιακών σημάτων της τηλεφωνίας GSM στην Αφρική.

Ο W3B ήταν ο 25ος δορυφόρος της Eutelsat που εκτοξεύτηκε από την Arianespace και επρόκειτο να αντικαταστήσει τους δορυφόρους Eurobird 16, W2M και SESAT 1. Οι τρεις αυτοί δορυφόροι θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά μέχρι την εκτόξευση του επόμενου δορυφόρου, του W3D, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου